Vrije tijd / Loisirs

Kalender

Feif Youth Cup 2016

Om de 2 jaar vindt er, gedurende 1 week, een FEIF Youth Cup plaats. Elke keer in een ander land.

Tijdens de FEIF Youth Cup gaan een 70-tal kinderen onder begeleiding van internationale trainers de laatste puntjes op de i zetten om zo een prachtige prestatie neer te zetten tijdens de wedstrijden aan het eind van de week. In die week is er ook plek voor plezier en ontspanning zoals een culturele dag en landenavond. Uit de nationale teams worden internationale teams gevormd die dan weer tegen elkaar gaan strijden. Een week die garant staat voor veel plezier, het opdoen van veel nieuwe ervaringen en het ontstaan van levenslange internationale vriendschappen door de passie voor het IJslandse Paard!

Komend jaar zal de FEIF Youth Cup plaatsvinden van 23 tot en met 31 juli 2016 in Nederland
Het BSIJP heeft de mogelijkheid een aantal ruiters te sturen, mits deze voldoen aan de eisen van de selectieprocedure.

Ruiters en paarden

Om namens het BSIJP uitgezonden te worden naar de Youth Cup dienen de ruiters aan een aantal voorwaarden te voldoen;

-         De ruiter wordt in 2016 14, 15, 16 of 17 jaar. Ruiters die in 2016 18 worden zijn uitgesloten voor deelname

-         De ruiter dient lid te zijn van het BSIJP, minimaal 5 jaar woonachtig in België en/of een Belgische nationaliteit bezitten.

-         Het paard waar de ruiter zich mee wil selecteren moet ingeschreven staan in het WorldFengur

-         De ruiter dient zich aan te melden als kandidaat bij de jeugdverantwoordelijke van het BSIJP

Equipe samenstelling

De equipe wordt samengesteld op basis van behaalde resultaten op de door het BSIJP aangewezen mogelijke selectiewedstrijden, met een minimum van 2 selectiewedstrijden waarvan 1 een verplichte wedstrijd zal zijn. Welke wedstrijden dit zijn wordt nog bekend gemaakt.

De equipe zal bestaan uit de volgende combinaties:
1. De hoogst geplaatste in Groep 1, de töltproeven
2. De hoogst geplaatste in Groep 2, de gangenproeven
3. De overige plekken zullen worden opgevuld door de personen met de gemiddeld hoogste scores over 3 van de 4 groepen.
Indien de ruiters meer dan 2 selectiewedstrijden rijden telt het gemiddelde van de 2 hoogst behaalde resultaten per proef. Om de resultaten voor de selectieprocedure te laten tellen dient de desbetreffende proef minimaal op 2 verschillende wedstrijden gereden te zijn. Tijdens de selectiewedstrijden dienen de ruiters in minimaal 3 van de 4 groepen te starten. Voor alle proeven telt een minimale drempel van 5,00.

De groepen

Groep 1:            T6 Tölt
                         T7 Tölt
Groep 2:            V2 Viergangen
                         V4 Speciale viergangen
                         F2 Vijfgangen
Groep 3:            FR1 Vlaggenrace
                        TR1 Trail
                        PP2 Telgangproef
Groep 4:           CR1 Cross
                        FS2 Dressuur
                        FS3 Show aan de hand
                        P2 Speed Pace
Opmerking:
De resultaten van een proef uit Groep 1 en 2 tellen niet mee als de combinatie door 2 of meer juryleden beoordeeld wordt met een 0. Behaalt een combinatie in de F2 voor de telgang van 2 of meer juryleden een 0, dan tellen die resultaten ook niet.
In de PP2 moet een combinatie in minimaal 1 doorgang een beoordeling en een tijd voor het telgangstuk behalen om de resultaten te laten gelden.

Wedstrijden

Het BSIJP stelt een aantal wedstrijden aan als selectiewedstrijd waarvan 1 verplicht zal zijn.

Dit is het Belgisch kampioenschap in Wortel . Verder zijn de ruiters vrij in het kiezen welke wedstrijd(en) ze nog meer rijden. Op alle selectiewedstrijden is het FIPO van kracht, de ovaalbaanproeven worden gejureerd door 5 juryleden. Ook worden op deze wedstrijden minimaal 2 proeven uit alle groepen aangeboden.

Overig
De commissie die de selectieprocedure zal uitvoeren bestaat uit: de sportcommissaris + de jeugdverantwoordelijke en de countryleader ( aangeduid door het bestuur voor 15 maart 2016 adh van ontvangen kandidaturen). Er zal een informatie avond voor ouders en ruiters komen waar alles wat rond met de FEIF Youth Cup te maken heeft zeer duidelijk uitgelegd zal worden en waar de mogelijkheid is vragen te stelen. Nu al vragen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De datum van deze avond moet nog bepaald worden.

Geïnteresseerde ruiters dienen zich voor 15 maart aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

.

Laatste nieuwsLoguit/in

U dient in te loggen met uw gegevens

Bedankt voor het bezoek.

Wie zoekt...