JeugdYouth Cup

Selectieprocedure Youth Cup 2022

Voorwaarden

Om namens het BSIJP uitgezonden te worden naar de Youth Cup dienen de ruiters aan een aantal voorwaarden te voldoen:

  • De ruiter wordt in 2022 14, 15, 16 of 17 jaar (geboortejaar 2005 – 2008). Ruiters die in 2022 18 worden zijn uitgesloten voor deelname.
  • De ruiter dient lid te zijn van het BSIJP , minimaal 2 jaar woonachtig in België en/of een Belgische nationaliteit bezitten .
  • Het paard waar de ruiter zich mee wil selecteren moet ingeschreven staan in het WorldFengur
  • Om in aanmerking te komen voor de equipe, dient de ruiter met hetzelfde paard minimum twee selectiewedstrijden te rijden en het BK.
  • Beschikken over een basiskennis Engels

Equipe samenstelling

De equipe wordt samengesteld op basis van behaalde resultaten op de selectiewedstrijden, met een minimum van 2 selectiewedstrijden.

De equipe zal bestaan uit de volgende combinaties:

  1. De hoogst geplaatste in Groep 1 (töltproeven)
  2. De hoogst geplaatste in Groep 2 (gangenproeven)
  3. De overige plekken zullen worden opgevuld door de personen met de gemiddeld hoogste scores over 3 van de 4 groepen.

Indien de ruiters meer dan 2 selectiewedstrijden rijden telt het gemiddelde van de 2 hoogst behaalde resultaten per proef. Om de resultaten voor de selectieprocedure te laten tellen moeten de ruiters proeven starten uit drie van de vier groepen en dient de desbetreffende proef minimaal op 2 verschillende wedstrijden gereden te zijn met hetzelfde paard. Voor de proeven telt een minimale drempel van 5,00 of een vergelijkbaar equivalent. Enkel punten gereden in 2022 tellen mee.

De groepen

Groep 1 (töltproeven): T7, T6, T3

Groep 2 (gangenproeven): V5, V2, F2

Groep 3: FR1 (flag race), TR1 (trail), PP2 (basic pace test)

Groep 4: CR1 (cross country), Gaedingafimi, P2 (speed pass)

Opmerking:
Meer info komt er begin 2022.

Wedstrijden

De ruiters zijn vrij in het kiezen welke wedstrijd(en) ze als selectiewedstrijd rijden. Deelname aan het BK is verplicht! Op alle selectiewedstrijden is het FIPO van kracht, de ovaalbaanproeven worden gejureerd door minstens 3 juryleden.

Overig

De commissie die de selectieprocedure zal uitvoeren bestaat uit: de sportcommissaris + de jeugdverantwoordelijke en de countryleader. Er zal een informatieavond voor ouders en ruiters komen waar alles wat rond met de FEIF Youth Cup te maken heeft duidelijk uitgelegd zal worden en waar de mogelijkheid is vragen te stelen. Nu al vragen? Mail dan naar info@bsijp.be. De datum van deze avond moet nog bepaald worden.

Geïnteresseerde ruiters en country leaders dienen zich voor maart aan te melden via info@bsijp.be.

Download hier de tekst als pdf