Sport

Sportnieuws

Er zijn enkele kleine wijzigingen doorgevoerd in het sportreglement voor 2022. Allereerst is er onder punt 8, sport A kwalificatie, een regel toegevoegd dat buitenlandse kwalificatiewedstrijden ook mee kunnen tellen voor sport A kwalificatie. Dit was eigenlijk altijd al een ongeschreven regel, maar is nu dus ook mee opgenomen. En ook aangepast: om kans te maken op de titel Belgisch kampioen, dien je ten laatste 2 weken voor de aanvang van het BK, je lidgeld betaald te hebben. Voordien stond hier enkel dat je lid moest zijn, zonder termijn. Je kunt het wedstrijdreglement hier bekijken.

Binnenkort komen ook de nieuwe regels van de Feif, maar hier is het voorlopig nog even op wachten.

Ondertussen zijn we bijna eind februari, dit wil zeggen dat de eerste wedstrijden al weer korter bij komen. De eerste wedstrijd in België staat gepland op 16 en 17 april, de paaswedstrijd van wedstrijden Wortel, dat georganiseerd wordt op de terreinen van Van ’t Enclavehof te Wortel. Hopelijk zien we hier weer een talrijke opkomst. De inschrijvingen gaan begin maart open, voor meer info houd je best de facebook pagina van wedstrijden Wortel in de gaten. 

Verder gepland dit jaar:

4, 5 en 6 juni: Belgisch kampioenschap, Van’t enclavehof, Wortel

21 augustus: Hestavinir cup, Schelderuiters, Bornem

8 en 9 oktober: najaarswedstrijd wedstrijden Wortel, Van’t enclavehof, Wortel

Veel succes allemaal met de trainingen en hopelijk tot snel.