Fokkerij

FIZO keuring jonge paarden

3 april 2022, kunnen we een echt fenomeen in de Belgische geschiedenis van het IJslandse paard noemen. Voor het eerst vond er een FIZO-keuring plaats in België. En meteen werd dit een groot succes! Niet minder dan 19 paarden schreven zich in. We kregen dus een prachtige variatie aan IJslandse hengsten en merries te zien. Een echte streling voor het oog! Niet enkel de verschillende eigenaars en de mensen van de organisatie hebben dit kunnen aanschouwen, ook meer dan 100 toeschouwers hebben hiervan kunnen mee genieten.

We kunnen dus spreken over een zeer geslaagde dag! Deze dag was niet mogelijk geweest zonder het uitstekende werk van de werkgroep fokkerij en alle vrijwilligers rondom hen die een extra handje hebben toegestoken. Een welgemeende dankjewel aan al deze mensen die er mee voor zorgen dat het IJslandse paard ook vanuit België op de kaart wordt gezet.

De toekomst is verzekerd van prachtige IJslandse paarden en fantastische mensen die ervoor zorgen dat er nog meer van deze evenementen georganiseerd gaan worden.

Hier vind je nog de resultaten

Als nieuwe fokcommissaris kan ik hierom enkel maar heel fier zijn!

Silke Lambeets – Fokcommissaris BSIJP