AdministratiefFokkerij

Doorgeven van een veulentje aan het stamboeksecretariaat

De registratie van veulens is steeds een uitgebreid en tijdrovend proces met name om alle info en stalen verzameld te krijgen. Eén van onze leden, Greet Van Steenbergen heeft een hele fijne manier om dit te doen waardoor de registratie steeds vlot verloopt.
Wij vroegen haar om dit even toe te lichten:

In de euforie van een pas geboren veulen komt ook nog een officieel gedeelte, niet altijd leuk maar het moet wel gebeuren , het papierwerk.

Om het werk van het stamboeksecretaris  wat te verlichten heb ik een eigen werkwijze :

1ste werk – mailtje naar het stamboeksecretariaat  met de melding van een veulen : ‘Stamboeksecretariaat BSIJP’ stamboeksecretariaat@bsijp.be

Als volgt :

  • Haarstalen laten nemen door de dierenarts en in een goed afgesloten zakje steken + chip laten steken.
  • Schrijf op het zakje reeds de naam van het veulen en geboorte datum.
  • Aan het zakje hang ik een papier met de nodige informatie  goed stevig geniet: zie voorbeeld.
  • Neró Van’t Glymurshof  – 27.05.2022
  • Chip nummer : 981100004953331
  • Hengst
  • Moeder :  BE2014201925 – Forsæla van ´t Enclavehof
  • Vader : IS2005136409 –  Asi frá Lundum II
  • Fokker en eigenaar : Greet Van Steenbergen – (adres)
  • Houder : Van ’t Enclavehof bv – Langenberg 37 – 2323 Wortel

De officiële geboorteverklaring (achterzijde dek certificaat) vul ik volledig handmatig in maar aan dit formulier hang ik ook nog eens het zelfde papier als hierboven – kwestie dat het allemaal goed leesbaar is want ik weet uit ervaring dat mijn handschrift niet altijd heel netjes is. Op het officiële document schrijf ik bovenaan het chipnummer – hier is niet echt een plaats voor voorzien.

En mijn 3de formulier is voor mijn dossier  steek ik samen in een mapje met het bewijs van de aangetekende zending  en een copy van de geboorte aangifte in afwachting van het paspoort.

Veel plezier met jullie veulentjes.