MEM

Nabeschouwing MEM 2022 op stoeterij Hrafnsholt door Peggy.

Nu we allemaal weer veilig thuis zijn en de paarden weer in hun eigen stalletjes staan, is het tijd om een kleine terugblik te werpen op de MEM 2022. Die ging door op de mooie stoeterij Hrafnsholt in het landelijke dorpje Nöpke (Duitsland).

Voor ieder van ons een heel eind rijden, maar de prachtige locatie maakte het de moeite waard om de trip te ondernemen. Eindeloze mogelijkheden tot buitenritten met je paard, een goede organisatie, een familiale sfeer, een hippe bar, een goede catering op het terrein, proper sanitair, goede stallen… Kortom, alle ingrediënten waren aanwezig voor een geslaagde wedstrijd.

Wat betreft het weer hebben we alles doorstaan: van extreem hoge temperaturen (eind 30 graden) tot felle regenbuien, we zijn van niets gespaard gebleven. Enkelen onder onze ruiters en paarden hadden de pech in deze abnormale hitte te moeten presteren.

We blikken even terug naar de resultaten van onze ruiters. Met een team van “slechts” 9 deelnemers behaalden we maar liefst 4 finaleplaatsen en 2 medailles. In de A-finale T3 jeugd behaalden Bo Van Peteghem de 2de plaats (zilveren medaille) en Marie Devos de 5de plaats. Marie behaalde ook nog eens de 3de plaats in de A-finale F2 Jeugd. Jin werd 3de in de B-finale van de T2 bij de volwassenen. Dit maakt een 8ste plaats in totaal, in dit indrukwekkend deelnemersveld. Ook Kristof, Frans, Annemarie, Runa, Yves en Jeppe hebben alles gegeven. Hierbij ook nog een pluim voor de grooms. Zonder hen zouden de ruiters deze prestaties niet kunnen leveren. In het algemene landenklassement stonden we op de 5de plaats van de 11 deelnemende landen. Een prestatie om fier op te zijn!

Uiteraard waren er naast de inspanningen ook de nodige ontspanningen. De landenavond was heel geslaagd. Bedankt aan Annemarie die ervoor gezorgd heeft dat we vertegenwoordigd waren. Alvast een tip voor het volgende WK: chocoladejenever van Filliers! Dank aan Gerd en Marleen voor de traktatie met een BBQ met z’n allen. Uiteraard niet te vergeten, zonder chef kok Frans geen BBQ. Tweemaal mochten we van zijn bakkunsten genieten.

Een hele fijne sfeer was er ook tijdens de openingsceremonie en de landencompetitie. Op zulke momenten hangt er een speciale vibe in de lucht.

De laatste avond was er een ruiterdiner met aansluitend bal. We hebben de buikjes goed kunnen vullen en de beentjes goed kunnen strekken. En wie zin had, kon steeds genieten van een lekkere cocktail in de gezellige buitenbar.

Tenslotte willen we Kristof nog eens bedanken voor al zijn inspanningen als teamleader. Onmisbaar op zo’n tornooi.

Helaas komt aan alle mooie verhalen een eind, maar deze ervaring kunnen ze ons niet meer afpakken. We hebben er met deze wedstrijd weer een mooie herinnering bij. Hopelijk tot ziens op de MEM 2024!

Groetjes,

Peggy