Sport

Terugblik door de ogen van onze sportcommissaris.

Kristof Van looy

Begin deze maand zijn we met een Belgisch team naar de MEM in Duitsland geweest. En wat een tijd hebben we hier weer beleefd, de sfeer in het Belgisch kamp was weer top! Ook sportief gezien mogen we zeker niet klagen. Iedereen zette zijn beste beentje voor, veel mooie proeven gezien. Met als resultaat: 4 finale plaatsen, een bronzen medaille voor Marie Devos , een zilveren medaille voor Bo Van Peteghem en een 3de plaats in de T2 B-finale (8 in totaal) voor Jin Van Werven. En dat in dit indrukwekkende internationale deelnemersveld. Tot slot werd België 5de van de 11 landen. En als kers op de taart won Jin Van Werven ook nog de feather light prijs!! Bij deze wil ik iedereen die hieraan meegewerkt heeft nog heel hard bedanken, alle ruiters, grooms, sponsors,… BEDANKT!
Het volledige verslag, geschreven door Peggy vind je hier.

Afgelopen weekend vond er in Bornem op de terreinen van de schelderuiters ook de 2de editie van de Hestavinir cup plaats. Na een eerste succesvolle editie vorig jaar, werd er dit jaar gekozen om er een World Ranking wedstrijd van te maken. De wedstrijd zelf werd op zondag gereden, maar op zaterdag avond kwamen al redelijk wat combinaties aan om te trainen, en gewoon om een fijne tijd te beleven. Er kwamen ongeveer 80 combinaties aan de start. Ik heb veel leuke combi’s gezien, en veel nette proeven, en ook verschillende hele leuke jeugd combi’s! Dit blijft toch altijd het leukste, nieuw aanstormend talent! Het hele weekend heb ik niets anders gezien dan lachende mensen, de sfeer was weer heel gemoedelijk en gezellig, kortom zoals het altijd zou moeten zijn. Op de organisatie viel weinig aan te merken, alles verliep moeizaam, bij deze een dikke pluim voor het Hestavinir team!! De geruchtenmolen gaat al dat het volgend jaar een 2-daagse wedstrijd zou worden, ik kijk er alvast naar uit! Bij deze nogmaals een dikke merci aan de ganse organisatie, vrijwilligers,… zonder zulke mensen zou er gewoon geen sport zijn.

De volledige uitslagen van de Hestavinir cup 2 vind je op: https://ticker.icetestng.com/event.cfm?id=8f6fbd8d-3a76-4fdd-bf5e26e32aa7bac0&lang=en_US

Als laatste staat er ons nog 1 wedstrijd te wachten voor we het jaar afsluiten. De herfstwedstrijd van Wedstrijden Wortel, deze vindt plaats op 8 en 9 oktober op stal van’t Enclavehof te Wortel. De inschrijvingen gaan normaal begin september open. Ook draait hier de geruchtenmolen weer op volle toeren, op zaterdag avond zou er weer een IJslandse avond zijn, wie hier in het verleden al bij was weet wat dit wil zeggen … FEEST !!!!!! Meer info vind je binnenkort op de pagina van wedstrijden Wortel.