Sport

Update van onze sportcommissaris

Het wedstrijdseizoen voor 2022 zit er weer op, dit werd traditioneel afgesloten het 2de weekend van oktober in Wortel. En het was weer een mooie afsluiter, uiteindelijk starten er ongeveer 135 combinaties. Het weer zat mee, de sfeer was weer goed, en organisatorisch zat het weer goed in mekaar. Via deze weg wil ik alvast alle organisatoren, vrijwilligers, ruiters, toeschouwers,… bedanken voor al weer een mooi sportjaar.

Voor 2023 staat er weer een Wereldkampioenschap gepland, dit zal doorgaan begin augustus in Oirschot, Nederland. Dicht bij de deur dus !!! Ik mag alvast mezelf, Kristof Van Looy, aankondigen als chef d’équipe. Net zoals in Berlijn gaan we weer proberen er iets moois van te maken. Ik ben alvast begonnen met de eerste voorbereidingen, en de selectieprocedure volgt zo snel mogelijk. Alvast belangrijk voor iedereen die wil meegaan: je dient lid te zijn van het BSIJP in 2022 en 2023, dus zorg zeker dit in orde is, zodat dit later geen probleem word.

Voor het wedstrijdseizoen 2023 kan ik alvast de volgende datums melden:

8/9 april 2023 – Paaswedstrijd – Wedstrijden Wortel

10 april 2023 – Wedstrijd Van ’t Enclavehof – Wortel

27/28/29 mei 2023 – Belgisch kampioenschap – Wedstrijden Wortel

7/8 oktober 2023 – Herfstwedstrijd – Wedstrijden Wortel

Bornem plant volgend jaar ook 2 wedstrijden, 1 eind april, 1 begin juli, meer info en de definitieve datums volgen volgende maand.

Dit beloofd alvast weer een mooi gevulde wedstrijdkalender, en veel kansen voor de kandidaat WK ruiters !!!

En als laatste, dit is al eerder gemeld, maar vanaf 1/1/23 is het Rhino vaccin verplicht om deel te nemen aan wedstrijden in Duitsland, dus voor iedereen die plant om in Duitsland te gaan rijden, zorg dat dit tijdig in orde is, meer info via deze communicatie: https://www.islandshest.dk/wp-content/uploads/2022/05/PM-Herpes-Virus-2022.05.20.-EN.GHJ_.pdf