Recreatie

Verslag van een heerlijk weekendje aan zee

Vrijdag 14 oktober, late namiddag. Het is winderig en half zonnig.

6 Viking vrouwen, vergezeld van hun ros, landen in Middelkerke.

Zij worden hartelijk ontvangen door Nadia (gastvrouw) en Jan (gastheer). Dit belooft een prachtig weekend te worden!

Zoals van een goed IJSlander mens verwacht wordt, zorgen ze eerst voor de paardenlogies. In de Donkeremaneschijnstraat staan prikpaaltjes en draad in een mum van tijd op. Voor elke paddock wordt water en hooi aangedragen. De paarden kauwen tevreden en bedenken dat de lucht hier erg zuiver is. Na enkele basisinkopen (wijn, bier, hapje, en ja ook ontbijt) gaan ze richting Marva3. De Vikingvrouwen zullen 2 nachten verblijven in een nette stacaravan.

Die eerste avond is het zacht en droog. Voor oktober bijna zwoel. Thuis bij Jan en Nadia wordt er buiten geaperitiefd. De dekens liggen klaar, maar worden niet gebruikt. Een heerlijke en gezellige vertelavond. Dankjewel Jan voor de lekkere spaghetti. Niet te laat naar bed, zaterdagmorgen is de afspraak om 9u bij de paarden want, eindelijk, de strandrit.

Een rij van 4 trailers rijdt richting Oostduinkerke naar het fantasie opwekkende “Tepelhoornstraat 2”. (Een tepelhoorn is een schelp). Hier is ruimte zat om de trailers te parkeren. Voor de paarden is er gras, wat hen na de rit zeer goed bevalt. Op het strand bij een rustige zee, heeft Sigur last van kriebelingen die hem een vrolijke bokkesprong doet maken. Stapje, drafje, töltje, galopje, GALOP,… Daarvan krijgt een mens honger en dorst. Na een verdwaalde regenbui is de Picon-au-vin-blanc, vergezeld van een toost met “versche geirnoalzen” zeer welkom. Nadia wordt bijgestaan door haar mama en door Mich. ZO LEKKER!!

‘S avonds lekker gegeten in de Rattenvallenbrug. Wat hebben ze hier poëtische namen!


Op zondag is de wandeling in het Beverhoutveld (Oostkamp – Assebroeck). De Viking dames zijn Maria van Bourgondië (1457–1482) dankbaar voor haar vooruitziende blik.. Zij schonk dit domein met de uitdrukkelijke voorwaarde dat er niets aan het landschap veranderd mocht worden. Dit landschap is eeuwenoud! De gidsen Frank en Caroline loodsen de, ondertussen tot 11 ruiters uitgegroeide, kudde doorheen het weidse landschap, doorsneden door km’s lange dreven. Ook op zondag, prachtig weer. Er wordt gestopt bij een charmante hoeve. Raf verwent de IJslanderruiters met echte Wodka. Daar kikkert men van op en vrolijk wordt de rit verder gezet. De middagstop is bij B&B Le Plat Pays. Woorden schieten te kort om deze idyllische B&B te beschrijven. Hiervoor verwijs ik graag naar hun website. Alle paarden vinden een onderkomen in ruime paddocks. Ook deze keer wordt er eerst voor de paarden gezorgd. Caroline en William weten hoe ze mensen hartelijk ontvangen. Hier wil ik zeker eens terugkomen!


Nog een korte namiddagrit en dan is dit RECREA weekend alweer voorbij. Iedereen veilig thuisgekomen, nadromend en verlangend naar hun volgende RECREA activiteit.

Dominique