AdministratiefFokkerij

Van de stamboektafel

Goeiedag,

Digitalisering is hét woord van 2023 voor de fokkerij.

Er staat nl heel wat te gebeuren binnen het stamboeksecretariaat!

 1. Er komen digitale dekcertificaten. 
 2. De geboortemelding gaat anders verlopen
 3. De identificatie van het veulen gaat digitaal gebeuren

1. Voor de dekcertificaten volgt nog een aparte mail op een later tijdstip

2. Procedure geboortemelding

 • Als het goed is, heb je een dekcertificaat gekregen van de hengstenhouder. De geboorteverklaring hiervan stuur je binnen de 5 dagen na de geboorte naar mij op met hierop ook het nummer van je inrichting. Voer dus het veulen NIET zelf in in Horse ID
  Opgelet: dit inrichtingsnummer is van cruciaal belang of ik kan het veulen niet aanmelden. Heb je nog geen inrichting aangegeven/aangemaakt. Doe dit dan zo snel mogelijk via Horse ID. 
  Als je geen dekcertificaat hebt, meld me dit dan per mail, dan kijken we samen naar jouw specifieke situatie. Blijft dat ik het nummer van je inrichting absoluut nodig heb.
 • Stuur me binnen de 10 dagen per mail een foto van het veulen. Dit is belangrijk voor het bepalen van de juiste basiskleur. Het hoeft geen fotoshoot te zijn, een foto via je Smartphone volstaat. Als je niet wil dat die in WorldFengur komt, laat dit dan even weten.
 • Vervolgens maak ik het veulen aan in WorldFengur en stuur deze informatie door naar Horse ID

Dit is de procedure voor 2023. In 2024 gaat het volledig digitaal lopen omdat de dekcertificaten dan ook digitaal zijn aangevraagd. 

3. Procedure identificatie

 • Eens Horse ID de gegevens van het BSIJP heeft ontvangen, wordt je dierenarts op de hoogte gebracht dat hij/zij een veulen moet gaan schetsen.
  Let wel: je dierenarts moet hiervoor erkend zijn -lees: de opleiding hebben gevolgd. Check alvast bij je dierenarts of dit het geval is. Ik hoop overigens snel een lijst te krijgen van erkende dierenartsen. 
 • Vervolgens zal de dierenarts het veulen digitaal komen schetsen en wordt die informatie aan Horse ID en BSIJP doorgegeven.

Dit alles gaat in voege vanaf 01 04 2023

Heb je vragen, mail me, liever vandaag dan morgen 😉 En nu…. aftellen naar de veulentjes!

Hartelijke groet,

Lieve