Sport

Sportnieuws

De eerste 2 wedstrijden zijn ondertussen weer gepasseerd. Beide op het Enclavehof te Wortel, beide waren weer heel succesvol met veel starters en een goede sfeer!!! Op deze wedstrijd wisten maar liefst 5 ruiters hun selectienorm voor het WK al te rijden, proficiat hiervoor!!!

De volgende wedstrijd staat gepland aankomend weekend te Bornem:

30 april 2023 – Hestavinir cup – Bornem

Na Bornem staat het Belgisch kampioenschap gepland, dit gaat door 27/28/29 mei 2023 te Wortel. Voor alle deelnemers, zorg dat je optijd lid bent van het BSIJP om zodoende kans te maken op de titel Belgisch kampioen 2023. Zoals het sportreglement voorschrijft dient dit ten laatste 2 weken voor aanvang van het BK in orde te zijn, dus in dit geval 13mei!

Verder zijn we bezig het WK voor te bereiden, de selectie loopt momenteel, zoals eerder vermeld hebben tot nu toe 5 ruiters hun selectienorm weten te behalen. De sponsoring zijn we ook volop aan het uitwerken, binnenkort komt hier ook meer info over, we zijn onder andere bezig met een tombola, lotus koekenverkoop, Belgische tasjes,…

En als laatste nog een reminder:

De feif reglementen zijn ondertussen ook geüpdatet, hier zijn weer verschillende wijzigingen doorgevoerd. De grootste wijzigingen: vroeger had je een lijst met verboden equipment, dat gaat over bitten, neusriemen en zulke dingen. Alles was toegelaten, behalve wat op die lijst stond. Nu is het andersom, er is een lijst gemaakt met toegelaten equipment, en alles wat er niet opstaat is vanaf nu verboden. Nog een grote wijziging: vroeger mocht je maar 1 töltproef rijden en 1 gangenproef met hetzelfde paard op een wedstrijd, deze regels zijn geschrapt, dus vanaf nu zou het mogelijk zijn om meerdere tolt en gangen proeven te rijden met hetzelfde paard, er blijft echter wel een limiet op het aantal proeven dat je kan starten afhankelijk van de leeftijd. Verder zijn het vooral kleinere wijzigingen.

De veranderingen kan je vinden op deze link.

Meer info over de toegelaten uitrusting kan je vinden op deze link.