Fokkerij

Keilir frá Myllulæk, hoogst gekeurde paard ooit in België

Van 13 tot 15 juni vond er een Fizo keuring plaats in Lingen, Duitsland. Hier werd de Belgisch gefokte hengst Keilir frá Myllulæk voorgesteld door zijn trainer Eric Winkler. Keilir is gefokt door de Belgische sportruiter Yves Van Peteghem en is momenteel in eigendom van Nancy Hofkens. Moeder van Keilir is Kolgríma Tinnudóttir frá Litla-Húsið, de vader de welgekende Hringur frá Fossi.

Keilir kreeg hier een prachtige beoordeling.

Voor exterieur kreeg Keilir een mooie 8.21, met o.a. 9 voor hoofd, manen en staart. 8.5 hals/schouder/borst, benen en hoeven. 8 voor verhoudingen.

Voor rijeigenschappen kreeg Keilir 8.48, met o.a. 9.5 voor telgang, 9 voor temperament en karakter, 8.5 voor tolt, draf en beeld onder de ruiter en 8 voor gallop.

Dit bezorgde Keilir een eindscore van 8.39, wat hem het hoogst gekeurde paard in België ooit maakt !!! Prachtige prestatie, felicitaties aan iedereen die hierbij betrokken was !!!

En uiteraard speciale felicitaties aan de Fokker Yves Van Peteghem !!! 

Wil je Keilir live aan het werk zien? 

Keilir zal door Eric Winkler voorgebracht worden op het WK in Oirschot in de categorie, hengsten 7 jaar en ouder. Benieuwd wat deze topper daar gaat laten zien !!!