Administratief

Harpa’s 2023

Tijdens ons bal op 9 december hebben de Harpa’s uitgereikt. Dit zijn awards voor verdienstelijke ruiters en amazones. In een enquete hebben we iedereen zijn mening gevraagd. We zijn bijzonder blij en opgetogen dat er zooooveel is gereageerd! Die betrokkenheid van vele leden is voor ons als bestuur een ongelooflijke push om op deze manier verder te gaan.

Dit waren de awards:

Sportruiter volwassenen
Genomineerden voor deze Harpa waren Jin van Werven en Wannes Van Branteghem.
Jin heeft het gehaald omdat zij als eerste Belgische ruiter de B-finale heeft gereden op de WK en waarbij ze zich steeds de vraag blijft stellen hoe ze de volgende keer kan verbeteren.

Jin wordt ook geprezen om de mooie combinatie die ze vormt met Kolbeinn.

Sportruiter jeugd
In deze categorie waren er 5 genomineerden: Emma Rottiers, Paulien Rottiers, Hebe Lise Lembrechts, Marylou Eijsberg en Bo Van Peteghem


Het was best spannend want voor alle 5 valt wat te zeggen.


Het is Paulien geworden omwille van de prachtige prestatie op het WK met als eerste Belgische jeugdruiter een B finale mogen rijden.

Mannelijke recreatieruiter
In deze categorie waren er ook 5 genomineerden. Jacques Phillippaerts, Patrick Genevieve, Bram Meskens, Wannes Van Branteghem en Frans Van Beeck
Het is Jacques geworden omdat hij ondanks alle tegenslagen een oneindig enthousiasme en hart heeft voor paard en recreatie.

Vrouwelijke recreatieruiter
De genomineerden hier zijn Monique Carpay, Carla Langbeen, Eva Jacobs, Barbara Bos, Marylou Eijsberg, Sandrine Gobesso, Katrien Van Robaeys
Hoe kies je tussen zo een sterke vrouwen? Het is Eva geworden omdat zij een groot organisatorische en enthousiaste kartrekker is binnen de recreatie.

Meest harmonieuze combinatie bij de volwassenen
Genomineerden hier zijn Jin Van Werven, Tina Hendrickx, Wannes Van Branteghem, Anne-Marie Beddegenoots, Cecile Jacobs


Het is Jin geworden omwille dat zij zeer licht is in haar hulpen waarbij je bijna niet merkt dat ze corrigeert of bijstuurt. Je ziet het paard onder haar steeds ontwikkelen en vooruitgaan.

Meest harmonieuze combinatie bij de jeugd
De 4 genomineerden voor deze categorie zijn Emma Rottiers, Victor Bernar, Paulien Rottiers, Bo Van Peteghem, Hebe Lise Lembrechts


Het is Emma geworden omdat zodra ze de baan komt met haar paard ze letterlijk de aandacht trekt. Haar paard reageert snel op haar hulpen zonder dat je ze ziet corrigeren. Hun communicatie is subtiel en helder.

Hengst van 2023
5 genomineerde kanjers in deze categorie. Vídalín frá Branstöðum, Hersir frá Lambanesi, Keilir frá Myllulæk, Sjarmi frá Sauðanesi en Jökull frá Englahofi.


Het is Keilir frá Myllulæk geworden omdat hij de hoogst gekeurde hengst ooit is voor België. Fokkers Yves en Peggy en eigenaar Nancy Hofkens mogen terecht trots zijn! 

Merrie van 2023
De genomineerde merries zijn Vor, Kleopatra en Roberta


Het is Kleopatra geworden. Wat een mooie combinatie met haar jeugdruiter die op de koop toe zelf geblesseerd was.

Fokker van 2023
Onze Belgische trots, daar mogen we echt wel trots op zijn. Genomineerden voor deze categorie zijn Katelijne Smets, Frans Goetschalckx, Bert Collet & Tina Hendrickx, Ineke Lust, Yves Van Peteghem & Nancy Van Overloop, Stijn Rottiers & Evy De Permentier

Het is Frans geworden omdat hij het presteert jaar na jaar veel kwalitatieve veulens te fokken met veel oog voor afstamming en bloedlijn. Alsook een goede keuze qua merries. Hij moet zeker niet onderdoen voor buitenlandse fokkers.

Hengstenveulen 2023
Er sprongen 4 hengstjes in het oog en werden genomineerd. Snorri, Celsius, Rodur en Odinn.


Het is Celsius geworden als veelbelovende hengst, mooie kleur, zeer actieve tölt en heel aansprekend.

Merrieveulen 2023
4 merrietjes werden genomineerd in deze categorie. Villiros, Osk, Elldiaey, Remba.


Het is Osk geworden, een heel dynamisch veulen met veel tölt, losse schouder en veel reikwijdte. Terecht het hoogst gekeurde merrieveulen in oktober.

Vrijwilliger 2023
De laatste en moeilijkste categorie omdat we onze vrijwilligers op handen dragen en er eigenlijk niet maar 1 persoon wil uitkiezen.
Genomineerden zijn Eva Jacobs, Shari Rongé, Kristof Van Looy, Frieda & Charel, Sandra & Wesley, Greet Van Steenbergen, Katrien Jeunen, Runa Dejaifve, Natacha Bozikiovic, Magali De Smet, Silke Van Der Linden
Wat een mooie lijst, hoeveel werken er achter de schermen! Moeilijk om te kiezen.
Sandra en Wesley sprongen er echter uit. Omdat zij niet zomaar vrijwilliger zijn, maar er overal volledig voor gaan.