Recreatie

Verslag vervroegde 1 mei rit

Eva Jacobs, lid van de werkgroep recrea heeft een mooi verslag van de vervroegde 1 mei rit geschreven. Lees verder en geniet mee!

De IJslander. Wat een ras!

Dit is zeker de moeite waard om jaarlijks een feestje voor te bouwen.

Eigenlijk is 1 mei de officiële  dag van het IJslandse paard, maar wij hadden de gelegenheid genomen om het tijdens het weekend te feesten. Namelijk op 28 april.

Met een mooie groep van 15 IJslandse paarden zijn we in Hoeilaart samen gekomen voor een mooie rit in het Zoniënwoud.

Het Zoniënwoud is altijd mooi om in te rijden, maar deze priode met het frisse groen blijft toch een zeer speciaal moment.

Wij vertrokken op de parking van het station van Hoeilaart aan de Melottestraat.

Deze parking is tijdens het weekend zo goed als leeg en geeft op enkele meters een ingang tot het Zoniënwoud. Perfect dus!

Wij reden eerst naar het dorp om daar een mooie groepsfoto van de hele bende te nemen, met op achtergrond het gemeentehuis van Hoeilaart.

Daar wachtte onze voorzitter Lieve ons op met een geschenkje voor 1 Mei: een mooie en handige buff in IJslands blauw.

Via het gemeenteplein reden wij naar de velden richting Overijse om aan de Welleriekendreef (ook een fijne gelegenheid voor een parking, is nu doodlopend en heerlijk rustig 😉 het bos in te gaan.

In de ochtend hebben wij een 14-tal km gedaan tot aan de tussenstop aan de parking van het Sonian café aan de Duboislaan. Hier hebben wij getoost op onze fantastische paarden. Het stamboek trakteerde dan ook op een glaasje bubbels en een heleboel versnaperingen.

Er waren 8 helpende handen (4 personen dus-met heel veel dank aan Julia, Johan, Steve en Tina) die deze verwennerij voor ons hebben geserveerd.

De paarden hadden een rijkelijke weide ter beschikking en natuurlijk was er ook water voorzien.

Sommige ruiters hebben in de namiddag een kortere lus van 3 km naar de parking genomen, dit onder de begeleiding van Johan.

Met 7 zijn wij verder gereden via de Daslook-route die in bloei staat tijdens deze periode.

De stroken rechts en links van de weg staan in volle bloei met witte bloemen. En het ruikt intensief naar look.

Uiteindelijk hebben wij een mooie rit van 27,5 km gereden.

Het was een super leuke bende, met super brave paarden, perfect weer in een schitterende omgeving. Kortom een hele fijne rit!