Loading Events

« All Events

Berkenbroekroute te Bree

September 16

SAMEN MET HONDERDEN EEN UNIEKE TOCHT MAKEN

De Berkenbroekroute  trekt doorheen het ongerepte grenspark Kempenbroek met 90% aan onverharde wegen/paden. De route omvat een totaal van 29km en je kan inkorten tot 23 km of 17 km voor trekpaarden en diegene die net iets minder willen. Het vertrek vindt plaats op een prachtige weide die direct uitkomt in ’t Hasselterbroek. Omgeven door bossen, waterlopen en puur natuur zit de kans er in dat de wilde Konikpaarden en de Galloway runderen een glimp van zich laten zien. Tussendoor kan heel even genoten worden van de omgeving en staat er een versnapering met een slokje drank klaar, waarna de route een stukje ruiter- en menroutenetwerk volgt om op St. Maartensheide uit te komen met landerijen en weides waar koeien je aankijken alsof er al lang niemand meer geweest is.

De tussenstop gaat door op een gezellig  graslandje , waar iedere deelnemer lunch en een drankje krijgt aangeboden en ook voor de paarden is er water voorzien. Na deze pauze vervolgt de route deels langs de oevers van de A-beek met een idyllisch zicht op de eindeloos mooie natuur. Een omgeving waar je stil van wordt… Nadien passeert de route de Broekmolen met zijn voelbare geschiedenis om dan langs grenspaal 159 langs het Grootbroek te trekken, een prachtig stiltegebied, waarna het laatste stuk in zicht komt langs het domein Woutershof om dan via de bossen en landerijen van stoeterij Berkenbroeck weer aan te komen op de startweide. Hier kan nog nagenoten worden met een drankje en voor degene die honger heeft zal er dan nog wel iets zijn.

PRAKTISCHE INFO VOOR DEELNEMERS

Iedereen kan de perfect bewegwijzerde route op eigen tempo rijden en genieten van de natuur! Onderweg is er toiletgelegenheid aan de lunchstop.

  • Vertrekplaats: Beerselerdijk – Bree;
  • Vertrekuur: je kan vertrekken tussen 8h30 en 12h30;
  • Inschrijvingsgeld: 11 euro inclusief lunch, snack en een consumptie. Ter plekke kan je ook soep en dranken bestellen.
  • Op voorhand in te schrijven via deze site is aan te raden, omdat wij een maximum aan deelnemers opgelegd gekregen hebben van de natuurinstanties.

Alle info en inschrijven via https://www.berkenbroekroute.be

Details

Date:
September 16
Event Category: