FEIF Youth Cup 2024

De Youth Cup is een evenement waar jeugdruiters uit alle FEIF-landen in gemengde internationale teams een week lang met elkaar optrekken.

De week staat in het teken van trainingen, lessen en gezamenlijke activiteiten, en wordt afgesloten met een wedstrijd waarin de internationale teams tegen elkaar strijden. Ouders en andere belangstellenden zijn alleen welkom bij de wedstrijd.

De Youth Cup bevordert internationale contacten en Engels is de voertaal tijdens het evenement, om iedereen een mooie tijd te laten beleven in Zwitserland is het voor iedereen fijn als enige vorm van Engels spreken mogelijk is.

De YC zal plaatsvinden in Minsingen, Zwitserland, van zaterdag 13 juli (aankomst) tot en met zaterdag 20 juli (vertrek).
De kosten voor deelname bedragen € 1000,- per combinatie plus € 65,- extra voor jury- en trainerskosten.

België heeft de kans om drie jeugdruiters te sturen, die in 2024 14, 15, 16 of 17 jaar oud zijn (geboren in 2010, 2009, 2008 of 2007).

Voorwaarden

Om namens het BSIJP uitgezonden te worden naar de Youth Cup dienen de ruiters aan een aantal voorwaarden te voldoen:

Om namens het BSIJP uitgezonden te worden naar de Youth Cup, moeten ruiters voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • De ruiter moet in 2024, 14,15,16 of 17 jaar oud zijn ( geboortejaar 2007-2010). Ruiters die in 2024 18 worden, zijn uitgesloten van deelname.
  • De ruiter moet lid zijn van het BSIJP, minimaal 2 jaar woonachtig in België zijn en/of de Belgische nationaliteit bezitten.
  • Het paard waarmee de ruiter zich wil selecteren moet ingeschreven staan in het WorldFengur.
  • Om in aanmerking te komen voor de equipe, moet de ruiter met hetzelfde paard minimaal twee selectiewedstrijden rijden.

Wedstrijden

Er zijn 2 verplichte wedstrijden: Paaswedstrijd Wortel (30/03-1/04) en Pinksterwedstrijd Wortel (18/05-20/05).

Overige selectiewedstrijden kunnen vrij gekozen worden, maar moeten World Ranking wedstrijden zijn. Resultaten moeten binnen een week na de wedstrijd worden ingezonden naar jeugd@bsijp.be.

Deelname is gebaseerd op de twee beste scores van elke proef. De proeven zijn verdeeld in 4 groepen en een ruiter moet uit minimaal 3 groepen proeven rijden, waarvan de beste resultaten uit 3 verschillende groepen meetellen.

Alle selectiewedstrijden moeten voldoen aan het FIPO-reglement en de ovaalbaanproeven worden gejureerd door minstens 3 juryleden.

Punten kunnen gereden worden tot en met 30 juni 2024 en moeten via mail aan het bestuur gemeld worden via info@bsijp.be.

Overig

De commissie die de selectieprocedure zal uitvoeren bestaat uit: de sportcommissaris + de jeugdverantwoordelijke en de countryleader. Er zal een informatieavond voor ouders en ruiters komen waar alles wat rond met de FEIF Youth Cup te maken heeft duidelijk uitgelegd zal worden en waar de mogelijkheid is vragen te stelen. Nu al vragen? Mail dan naar info@bsijp.be.