Kalender

Identificatie * Aanvraagformulier

ALLE PAARDACHTIGEN VERPLICHT IN DE CENTRALE GEGEVENSBANK


Sedert1 juli 2008moesten alle paarden, ponys, ezels en zebras die zich in België bevinden volledig geïdentificeerd zijn door middel van een paspoort, een microchip in de hals, een mutatiedocument en een encodering in de centrale gegevensbank, beheerd door de vzw Belgische Confederatie van het Paard (BCP).

Sedertjanuari 2009worden er door de overheid regelmatig controles uitgevoerd (aan de openbare weg, in de slachthuizen, maar ook in manèges, paardenpensions en zelfs in de weide). Indien u niet beschikt over een mutatiedocument dan is uw paard niet geïdentificeerd zoals voorgeschreven. U riskeert dan zware boetes te moeten betalen, een veelvoud van de kostprijs van een volledige identificatie.

U doet er dan ook goed aan zo spoedig mogelijk een aanvraag tot identificatie in te dienen,voor de stamboekpaarden bij het stamboeken voor de niet-stamboekpaarden bij de Dienst Identificatie Paarden te 3360 Korbeek-Lo, Nieuwstraat 28. Meer info kan u vinden op de website van de vzw Belgische Confederatie van het paard: www.cbc-bcp.be. Op die website vindt u ook het formulier voor een aanvraag tot identificatie.

Wie een paard wil laten identificeren moet eerst het juiste document invullen. Je kan het hier van onze site afhalen.

Voor meer inlichtingen omtrent de afhandeling contacteer ons stamboeksecretariaat.

Aanvraag formulier Identificatie

Formulaire de demande d'identification

Laatste nieuwsLoguit/in

U dient in te loggen met uw gegevens

Bedankt voor het bezoek.

Wie zoekt...