FEIF Youth Cup

Selectieprocedure

Om namens het BSIJP uitgezonden te worden naar de Youth Cup dienen de ruiters aan een aantal voorwaarden te voldoen:

  • De ruiter wordt in 2018 14, 15, 16 of 17 jaar (geboortejaar 2001 – 2004). Ruiters die in 2018 18 worden zijn uitgesloten voor deelname.
  • De ruiter dient lid te zijn van het BSIJP , minimaal 5 jaar woonachtig in België en/of een Belgische nationaliteit bezitten .
  • Het paard waar de ruiter zich mee wil selecteren moet ingeschreven staan in het WorldFengur
  • Om in aanmerking te komen voor de equipe, dient de ruiter met hetzelfde paard minimum twee selectiewedstrijden te rijden.

 

Equipe samenstelling

De equipe wordt samengesteld op basis van behaalde resultaten op de selectiewedstrijden, met een minimum van 2 selectiewedstrijden.

De equipe zal bestaan uit de volgende combinaties:

  1. De hoogst geplaatste in Groep 1 (töltproeven)
  2. De hoogst geplaatste in Groep 2 (gangenproeven)
  3. De overige plekken zullen worden opgevuld door de personen met de gemiddeld hoogste scores over 3 van de 4 groepen.

Indien de ruiters meer dan 2 selectiewedstrijden rijden telt het gemiddelde van de 2 hoogst behaalde resultaten per proef. Om de resultaten voor de selectieprocedure te laten tellen moeten de ruiters proeven starten uit drie van de vier groepen en dient de desbetreffende proef minimaal op 2 verschillende wedstrijden gereden te zijn met hetzelfde paard. Voor de proeven telt een minimale drempel van 5,00 of een vergelijkbaar equivalent.

 

De groepen

Groep 1 (töltproeven): T7, T6

Groep 2 (gangenproeven): V5, V2, F2

Groep 3: Vlaggenrace (FR1), trail (TR1), telgangproef (PP2)

Groep 4: Cross (CR1), dressuur (FS2), show aan de hand (FS3), tölt in harmony (TiH), speedpace (P2)

Opmerking:
De resultaten van een proef uit Groep 1 en 2 tellen niet mee als de combinatie door 2 of meer juryleden beoordeeld wordt met een 0. Behaalt een combinatie in de F2 voor de telgang van 2 of meer juryleden een 0, dan tellen die resultaten ook niet. In de PP2 moet een combinatie in minimaal 1 doorgang een beoordeling en een tijd voor het telgangstuk behalen om de resultaten te laten gelden.

 

Wedstrijden

De ruiters zijn vrij in het kiezen welke wedstrijd(en) ze als selectiewedstrijd rijden. Op alle selectiewedstrijden is het FIPO van kracht, de ovaalbaanproeven worden gejureerd door 5 juryleden.

 

Overig


De commissie die de selectieprocedure zal uitvoeren bestaat uit: de sportcommissaris + de jeugdverantwoordelijke en de countryleader (aangeduid door het bestuur op 31 maart 2018 aan de hand van de ontvangen kandidaturen voor 25 maart 2018). Er zal een informatie avond voor ouders en ruiters komen waar alles wat rond met de FEIF Youth Cup te maken heeft duidelijk uitgelegd zal worden en waar de mogelijkheid is vragen te stelen. Nu al vragen? Mail dan naar info@bsijp.be. De datum van deze avond moet nog bepaald worden.

 

Geïnteresseerde ruiters en country leaders dienen zich voor maart aan te melden via info@bsijp.be.