Kalender

Sportjury-opleiding

Zaterdag 20 oktober jongstleden hadden we in Bornem bij De Schelderuiters een eerste kennismakingsnamiddag ivm de sportjuryopleiding.

Dankzij Carina Heller ( internationaal jurylid) en Isabelle Mertens (nationaal jurylid) was dit een leerrijke ervaring en heeft iedereen toch eens mogen proeven van “het jurylid te zijn”.

De opkomst was groot, in totaal 9 mensen waren aanwezig om dit aan de lijve te ondervinden.

Eerst was er het theoretisch gedeelte waar heel wat dingen aan bod kwamen zoals gangen, de juryrichtlijnen, gedrag en houding van een jurylid, de “markt” er om heen,… toch wel een hele boterham en niet te onderschatten.

Daarna werden er een 6-tal paarden live voorgereden en werd in groepjes van 2 “aspirant-juryleden” een beoordeling gegeven , alsook “pluskes” en “minnekes” of “plusplus” of “plusminmin” om achteraf een echt cijfer te geven, niet makkelijk en hier werd duidelijk waarom er zoveel 5 of 5.5 wordt gegeven, gemiddeld dus omdat er tijdens zo’n ronde draf/tölt of iets anders wel altijd iets op aan te merken valt en dit ook nog is voor iedereen een ander gevoel geeft.

Achteraf werd er bij een stukje taart en een koffie in de vernieuwde kantine van de Schelderuiters nog nagepraat alsook op het eventueel vervolg hierop.

Er zijn plannen om tijdens de komende wintermaanden hieraan een vervolg te breien, bent u geïnteresseerd kan u zich nog altijd aanmelden door een mail te sturen naarDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., en dit voor 1 december aanstaande, u wordt dan op de hoogte gehouden van de verdere planning hieromtrent.

Sportieve groeten,

Stijn Rottiers

Sportcommissaris

Laatste nieuwsLoguit/in

U dient in te loggen met uw gegevens

Bedankt voor het bezoek.

Wie zoekt...